تورس






مشخصات فنی
- پیشرانه:4 سیلندر خطی
- حجم موتور:1500 سی سی توربو شارژ
- حداکثر قدرت:168 اسب بخار
- گیربکس:6 سرعته اتوماتیک
- مصرف سوخت (ترکیبی):9 لیتر در هر 100 کیلومتر
- شتاب صفر تا 100:9.5 ثانیه
- حداکثر سرعت:191 کیلومتر در ساعت
- چراغ:LED
- صفحهنمایش:9 اینچی لمسی
- تهویه مطبوع:اتومات دوکاناله
- کیسه هوا:7 عدد
- سیستمهای هشداردهنده:• سیستم ضدسرقت ایموبلایزر • سیستم هشداردهنده موانع جلو و عقب • سیستم کنترل کشش (TCS) • سیستم کنترل پایداری (ESP) • سیستم ترمز ضدقفل (AEBS) • سیستم هشدار حرکت بین خطوط (LDWS) • سیستم نگهداشتن خودرو بین خطوط (LKAS) • سیستم نوربالا اتومات (HBA) • سیستم تشخیص حرکت خودرو جلویی (FVSA) • سیستم هشدار خوابآلودگی راننده (DAA)
- سایر امکانات :• سانروف برقی دوحالته با تشخیص مانع • فرمان با روکش چرم و گرمکن • فرمان برقی 3 حالته (کامفورت، وینتر، اسپرت) • رینگ 18 اینچی دو رنگ • مانیتور 9 اینچی لمسی • صفحه کیلومتر تمام دیجتال با نمایشگر 12.5 اینچی • صندوق برقی هوشمند • قابلیت پشتیبانی اندروید اتو و اپل کارپلی • گرمکن صندلیهای جلو و عقب • سردکن صندلیهای جلو • صندلی 8 حالته برقی راننده • درگاه USB در ردیف جلو و عقب • شارژر وایرلس • تهویه اتوماتیک دوکاناله • ورود بدون کلید و استارت دکمهای • آینه عقب الکتروکرومیک • لاستیک زاپاس فول سایز • کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده در ردیف جلو
تورس
معرفی سانگ یانگ تورس
سانگ یانگ تورس (Torres) ، جدیدترین محصول شرکت سانگ یانگ محسوب میشود. این محصول سال پیش برای عرضه در بازار کره معرفی شد و در حال حاضر با شرکت نورا موتور به بازار ایران وارد شده است.
اولین و قدیمی ترین خودروساز کره ای، امروز مجددا در راه بازار ایران است. سانگ یانگ تورس (Ssangyong Torres) به عنوان محصولی جذاب، در مقابل رقبای خود نظیر کیا و هیوندای که البته بسیار مشهورتر و موفقتر هستند، کار سختی پیش روی خواهد داشت.
اما سانگ یانگ برند بسیار باسابقهای بوده و سالها است که در کشورمان حضور دارد. این شرکت در اواسط دهه 80 شمسی با مونتاژ نسل دوم کوراندو توسط مرتب خودرو به ایران آمد و بهمرور دیگر محصولات آن مثل تیوولی ، موسو، اکتیون و رکستون را هم بهصورت مونتاژی یا وارداتی در کشورمان دیدیم.
حتی طی چند سال اخیر که به دلیل تحریمها همه برندهای مشهور جهانی از ایران رفتند، مونتاژ دو مدل تیوولی و رکستون بهصورت محدود در ایران انجام میگرفت تا سانگیانگ همچنان در بازار ایران حاضر باشد.
خودروی کره ای تورس
کراس اوور تورس با سایر محصولات این شرکت سانگ یانگ تفاوت اساسی دارد. البته KG Mobility نام جدید سانگ یانگ پس از خریداری شدن توسط گروه KG و حل مشکلات مالی آن است.
این خودرو با خطوطی شارپ، به نحوی طراحی شده است که از دیگر خودروها به صورت قابل توجهی متفاوت باشد. در ادامه، محصول جدید شرکت سانگ یانگ، که نورا موتور به بازار ایران عرضه کرده است، را مورد بررسی قرار میدهیم.

طراحی ظاهری تورس
اگرچه طراحی ظاهری تورس به نظر خشن و مدرن میرسد، اما نمیتوان از شباهت آن با محصولاتی مانند رنجروور و جیپ چشم پوشی کرد. به عنوان مثال، طراحی چراغها و جلوپنجره در تورس شباهت زیادی به محصولات جیپ دارد. از طرف دیگر فرم چراغهای عقب و ستون C، تداعی کننده طراحی رنجروور و لندروور دیفندر است.
چراغهای تمام الای دی خطی با خطوط عمودی در جلوپنجره تورس قابل توجه است. همچنین طراحی ورودیهای هوا و پایین جلوپنجره با رنگ مشکی انجام شده است.
سانگیانگ تورس با 4,700 میلیمتر طول، 1,890 میلیمتر عرض و 1,720 میلیمتر ارتفاع، دقیقاً هماندازه چری تیگو 8 پرو است.
شاسی بلند جذاب تورس کره ای
برجستگی روی گلگیرها در تورس باعث ایجاد بدنهای عضلانی در این خودرو شده است. همچنین قرارگیری خطوط طراحی شکسته در کنار هم به گونه ای انجام شده تا ظاهری خشن و قدرتمند برای این شاسی بلند ایجاد شود.
در نمای عقب تورس سانگ یانگ، برجستگی جالبی روی درِ صندوق به چشم میخورد که تداعی کننده محل قرارگیری لاستیک زاپاس در خودروهای شاسی بلند آفرودی است.
در قسمت پایین سپر جلو و پشتی، صفحه نقرهای رنگی به چشم میخورد.
به طور کلی، طراحی سانگ یانگ تورس جذاب و قدرتمند است، از نظر اندازه، تورس ما بین دو خودروی کوراندو و رکستون قرار میگیرد.
تورس ظاهری خشن و آفرودی دارد که الهاماتی از برخی آفرودرهای محبوب در آن دیده میشود.
بهعنوانمثال، در قسمت جلویی تورس جلوپنجرهای به سبک جیپ با شش خط عمودی دیده میشود که توسط چراغهای LED باریکی احاطه شده است.
خطوط پویای روی کاپوت، ورودیهای هوای بزرگ تزئینی و صفحه محافظ آلومینیومی مانند هم از دیگر ویژگیهای این قسمت هستند.
در پروفیل جانبی تورس میتوان گلگیرهای برجسته، رینگهای آلیاژی بزرگ تا ۲۰ اینچی، یک محفظه اشیاء سفارشی مشابه لندروور دیفندر روی ستون C و پله رکابهای سفارشی را دید.
در عقب، روی درب صندوق یک برجستگی شبیه کاور چرخ زاپاس کار شده که به شاسیبلندهای آفرودی قدیمی اشاره دارد. چراغهای LED عقب تورس نیز یادآور فورد اکسپلورر هستند و روی سپر عقب هم مثل جلو یک صفحه محافظ کار شده است.

طراحی کابین
طراحی داخلی سانگ یانگ تورس نیز از قابلیت ها و جذابیت های خاصی برخوردار است. پس از نشستن در صندلی راننده، شاهد قرار گرفتن در یک فضای مدرن و پیشرفته هستیم. طراحی صفحه فرمان نیز بسیار جالب است و به گونه ای است که ما را به یاد قرار گرفتن در فضای بازی های کنسولی می اندازد. جلوآمپر خودروی تورس، مجهز به یک صفحه نمایش دیجیتالی برای کنترل و مدیریت انواع مختلف اطلاعات خودرو است. در قسمت میانی داشبورد نیز یک صفحه نمایش لمسی برای سیستم اطلاعات سرگرمی و رسانه ای قرار دارد.
همچنین در پایین داشبورد نیز یک پنل لمسی دیگر برای تنظیمات مربوط به سیستم تهویه قرار گرفته است. همچنین، فرمان این خودرو از دو طرف کات خورده و با وجود داشتن ابعاد نسبتا بزرگ، به شکلی خوش دست طراحی شده است.
این خودرو بسته به تیپ از تجهیزاتی مثل نورپردازی داخلی، شش بلندگو، چهار پورت USB، تهویه صندلیهای جلو، هفت ایربگ و تعداد زیادی سیستمهای کمکراننده بهره میبرد.
صندوق بار تورس ۷۰۳ لیتر فضا دارد که با خواباندن صندلیهای عقب این رقم به ۱۶۶۲ لیتر افزایش پیدا میکند.
سانگ یانگ تورس در بازار ایران
در کل، داخلی سانگ یانگ تورس با طراحی پیشرفته و جذابیت های خاص خود، نشان می دهد که سازندگان این خودرو در نظر داشته اند تا یک فضای رانندگی مناسب و خوشایند را به کاربران خود ارائه دهند.
همه ویژگیهایی که در مورد سانگ یانگ تورس ذکر شد، این امکان را فراهم میکند تا یک کابین مدرن و کاربردی را در این خودرو داشته باشیم. از صفحه نمایشهای لمسی تا دکمههای کنترل تهویه و فضای بزرگ داخلی، تمام ویژگیها در کنار هم به کاربران این خودرو امکاناتی مدرن و جذاب را ارائه میدهند.
به نظر می رسد که سبک طراحی کابین در سانگ یانگ تورس در برخی جنبه ها شبیه به طراحی کابین در محصولات جدید جگوار لندرور است.
تریم داخلی نسخه های وارداتی سانگ یانگ تورس با تم رنگی زیبا و دلنشین طراحی شده است.
بسته به تریم انتخابی، سانگ یانگ تورس در بازار جهانی امکاناتی نظیر شش اسپیکر، سردکن صندلی های جلو، نورپردازی داخلی، چهار ورودی USB، ترمز پارک برقی، هفت کیسه هوا و یکسری از آپشن های ایمنی دیگر را دارد.

نام جدید سانگ یانگ چیست؟
بله، صحیح است. در سال ۲۰۲۰، گروه KG به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در کره جنوبی، بخش بیشتری از اموال سانگ یانگ را خریداری کرد و شرکت را به نام KG Mobility تغییر داد. این خرید با هدف نجات شرکت سانگ یانگ از وضعیت مالی نامطلوب انجام شد.
مشخصات فنی سانگ یانگ تورس
نسخه وارداتی و مورد تست تورس مجهز به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو T-GDI است که قبلا در خودروهایی مانند کوراندو و تیوولی اسپشیال پلاس مشاهده شده است.
موتور ۱.۵ لیتری توربو T-GDI سانگ یانگ تورس دارای توانی با نهایت قدرت ۱۶۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۸۰ نیوتن متر است و انتقال قدرت به چهار چرخ از طریق جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک انجام میشود.
طول، عرض و ارتفاع سانگ یانگ تورس برابر است با ۴۷۰۰×۱۸۹۰×۱۷۲۰ میلیمتر و فاصله بین دو محور آن نیز ۲۶۸۰ میلیمتر اعلام شد.
حجم صندوق عقب این کراس اوور کرهای ۷۰۳ لیتر اندازهگیری شد که از بسیاری از خودروهای هم کلاس خود بالاتر است. برای نمونه، حجم محفظه بار کیا اسپورتیج جدید (۵۴۳ لیتر)، ۳۰% از تورس کمتر است.
جای بار سانگ یانگ تورس در صورت خواباندن صندلیهای ردیف دوم تا ۱۶۶۲ هم افزایش پیدا میکند. جالب است بدانیم که زاویه پشتی ردیف دوم صندلیها را میتوان با استفاده از اهرمی، تغییر داد تا راحتی سرنشینان افزایش پیدا کند.
طبق اطلاعات رسمی سانگ یانگ، تورس مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ است. این موتور چهار سیلندر در خودروهایی مانند سانگ یانگ کوراندو و تیوولی اسپشیال توربو هم وجود دارد.
موتور تورس قادر است 168 اسب بخار در میان دورهای ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ نیرو تولید کند. گشتاور خروجی این موتور نیز به ۲۸۰ نیوتنمتر میرسد که در بین دورهای ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ در دسترس راننده قرار دارد. گشتاور این موتور در تیوولی اسپشیال توربو ۲۰ نیوتنمتر کمتر است.
گیربکس سانگ یانگ تورس
قدرت و گشتاور موتور سانگ یانگ تورس توسط گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو یا چهار چرخ (بستهبه مدل خودرو) منتقل میشود. نکته قوت تورس هم در میان چینیهای بازار همین گیربکس اتوماتیک است. چرا که خبری از لرزشها و تکانهای گیربکسهای DCT در آن نیست. ضمن اینکه راننده با بهرهگیری از شیفترهای پشت فرمان میتواند مستقیماً در تعویض دندههای این کراس اوور دخالت کند.
وزن تورس در نسخه تک دیفرانسیل ۱۵۲۰ کیلوگرم است. اما در نسخه چهار چرخ متحرک این میزان به ۱۶۱۰ کیلوگرم میرسد که ۷۰ کیلوگرم کمتر از مدل کوراندو پرمیوم است.
سانگ یانگ تورس یک نسخه الکتریکی هم دارد که باتریهای آن توسط BYD چین تولید میشود. البته مشخص نیست نورا موتور پارس واردات این نسخه را هم در سر دارد یا خیر.

فضای داخلی سانگ یانگ تورس
پیش روی راننده یک نمایشگر لمسی ۹ اینچی وجود دارد که بخش اطلاعات و سرگرمی را میتوان در آن یافت. اما در زیر این مانیتور لمسی، یک صفحه نمایش ۸ اینچی هم برای کنترلهای تهویه مطبوع قرار دارد.
این در حالیست که سهم راننده، یک کلاستر ۱۲.۵ اینچی سه بخشی با نمایشگر سرعت دیجیتالی و نشاندهنده دنده در کنار یک صفحه نمایش رنگی کوچک است.
براساس اطلاعات رسمی نورا موتور پارس، سانگ یانگ تورس مجهز به چراغهای LED، آیینههای جانبی برقی گرمکندار، سانروف برقی دو حالته، رینگهای ۱۸ اینچی، صندوق عقب برقی، صندلی برقی راننده، فرمان برقی گرمکندار، تهویه مطبوع دو نقطهای، ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سنسورهای جلو و عقب، شارژر وایرلس تلفن همراه و سنسور باران است.
در بخش آپشنهای ایمنی هم میتوان از سامانههای کنترل پایداری و کشش، رادار خطی، هشدار حرکت در بین خطوط، سامانههای تشخیص خودرو جلویی، نوربالا هوشمند، هشدار خوابآلودگی راننده، هشدار فاصله ایمنی با خودرو جلویی و هشدار نقاط کور نام برد.
سیستمهایی نظیر ضد واژگونی خودرو، کروز کنترل تطبیقی، کنترل حرکت در سربالاییها و سرازیریها، ایربگ راننده و سرنشین کناری و ایربگ زانو هم در این کراس اوور کرهای مشاهده میشوند.
ایمنی سانگ یانگ تورس
تورس در تست تصادف KNCAP مرکز تست تصادف کره جنوبی ۳ ستاره ایمنی را بدست آورد.
تورس همچنین در آزمونهای ایمنی سرنشینان و سامانههای پیشگیری از تصادف هم به ترتیب ۴ و ۳ ستاره ایمنی کسب کرد. فیلم تست تصادف سانگ یانگ تورس را در ادامه میتوانید تماشا کنید.
قیمت سانگ یانگ تورس
تورس در بازار خودرو کره جنوبی حدوداً ۲۶.۶۰۰ دلار قیمت دارد. براساس نرخ تبدیل ارز ۵۴.۱۰۰ تومانی امروز این رقم برابر با ۱.۴۳۹.۰۶۰.۰۰۰ تومان است.
یعنی باید انتظار آن را داشت که نورا موتور پارس این کراس اوور کرهای را در محدوده قیمتی سه میلیارد تا سه و نیم میلیارد تومان در بازار ایران بفروشد.
تجهیزات فنی و پیشرانه کابین سانگ یانگ تورس
تنها پیشرانه بنزینی برای تورس، ۱.۵ لیتر توربوشارژ با قدرت 168 اسب بخار و گشتاور ۲۸۰ نیوتنمتر است. این مدل با سیستم دو دیفرانسیل و گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته عرضه میشود. براین اساس، سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۹.۵ تا ۱۰ ثانیه با میانگین مصرف سوخت ۹ لیتر در صد کیلومتر برای تورس وجود دارد.

امکانات رفاهی و ایمنی سانگ یانگ تورس
مهمترین تجهیزات جانبی شاسیبلند جدید سانگیانگ عبارتند از فرمان چرمی با گرمکن، ورودی USB با شارژر جلو و عقب، شارژر بیسیم در جلو، سیستم کمکی انحراف از خطوط، سه حالته رانندگی و عملکرد گیربکس اسپرت، نرمال، آرام (Comfort)، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، سیستم کروز کنترل تطبیقی ACC، دو کانال تهویه گرمایشی و سرمایشی اتوماتیک، سیستم ضد واژگونی خودرو ARP، سیستم کمکی شروع به حرکت در سربالایی و سرپایینی (HSA و HDC)، حسگر جلو و عقب، دوربین پارک، کنترل هرزگردی (TCS)، ورود و استارت بدون کلید (Keyless)، دو کیسه هوا برای سرنشین جلو و دو کیسه هوای جانبی، آینه های جانبی برقی تاشو مجهز به چراغ راهنما و گرمکن با قابلیت باز و بسته شدن اتوماتیک، سانروف و رینگ ۱۸ اینچ.
سانگ یانگ تورس بازار ایران دارای امکانات زیر است:
مشخصات فنی سانگ یانگ تورس
نوع موتور: 1.5 لیتری توربو یورو6
گیربکس : 6 دنده تیپ ترونیک
قدرت : 163 اسب بخار
گشتاور: 280 نیوتن متر
سرعت: 191 کیلومتربرساعت
ابعاد و اندازههای سانگ یانگ تورس
طول: 4700 میلیمتر
عرض : 1890 میلیمتر
ارتفاع : 1720 میلیمتر
فاصله محوری : 2680 میلیمتر
وزن تقریبی : 1610 کیلوگرم
کشندگی تریلر تا 1500 کیلوگرم
حجم باک 50 لیتر
سانگ یانگ تورس (Torres) ، جدیدترین محصول شرکت سانگ یانگ محسوب میشود. این محصول سال پیش برای عرضه در بازار کره معرفی شد و در حال حاضر با شرکت نورا موتور به بازار ایران وارد شده است.
اولین و قدیمی ترین خودروساز کره ای، امروز مجددا در راه بازار ایران است. سانگ یانگ تورس (Ssangyong Torres) به عنوان محصولی جذاب، در مقابل رقبای خود نظیر کیا و هیوندای که البته بسیار مشهورتر و موفقتر هستند، کار سختی پیش روی خواهد داشت.
اما سانگ یانگ برند بسیار باسابقهای بوده و سالها است که در کشورمان حضور دارد. این شرکت در اواسط دهه 80 شمسی با مونتاژ نسل دوم کوراندو توسط مرتب خودرو به ایران آمد و بهمرور دیگر محصولات آن مثل تیوولی ، موسو، اکتیون و رکستون را هم بهصورت مونتاژی یا وارداتی در کشورمان دیدیم.
حتی طی چند سال اخیر که به دلیل تحریمها همه برندهای مشهور جهانی از ایران رفتند، مونتاژ دو مدل تیوولی و رکستون بهصورت محدود در ایران انجام میگرفت تا سانگیانگ همچنان در بازار ایران حاضر باشد.
خودروی کره ای تورس
کراس اوور تورس با سایر محصولات این شرکت سانگ یانگ تفاوت اساسی دارد. البته KG Mobility نام جدید سانگ یانگ پس از خریداری شدن توسط گروه KG و حل مشکلات مالی آن است.
این خودرو با خطوطی شارپ، به نحوی طراحی شده است که از دیگر خودروها به صورت قابل توجهی متفاوت باشد. در ادامه، محصول جدید شرکت سانگ یانگ، که نورا موتور به بازار ایران عرضه کرده است، را مورد بررسی قرار میدهیم.

طراحی ظاهری تورس
اگرچه طراحی ظاهری تورس به نظر خشن و مدرن میرسد، اما نمیتوان از شباهت آن با محصولاتی مانند رنجروور و جیپ چشم پوشی کرد. به عنوان مثال، طراحی چراغها و جلوپنجره در تورس شباهت زیادی به محصولات جیپ دارد. از طرف دیگر فرم چراغهای عقب و ستون C، تداعی کننده طراحی رنجروور و لندروور دیفندر است.
چراغهای تمام الای دی خطی با خطوط عمودی در جلوپنجره تورس قابل توجه است. همچنین طراحی ورودیهای هوا و پایین جلوپنجره با رنگ مشکی انجام شده است.
سانگیانگ تورس با 4,700 میلیمتر طول، 1,890 میلیمتر عرض و 1,720 میلیمتر ارتفاع، دقیقاً هماندازه چری تیگو 8 پرو است.
شاسی بلند جذاب تورس کره ای
برجستگی روی گلگیرها در تورس باعث ایجاد بدنهای عضلانی در این خودرو شده است. همچنین قرارگیری خطوط طراحی شکسته در کنار هم به گونه ای انجام شده تا ظاهری خشن و قدرتمند برای این شاسی بلند ایجاد شود.
در نمای عقب تورس سانگ یانگ، برجستگی جالبی روی درِ صندوق به چشم میخورد که تداعی کننده محل قرارگیری لاستیک زاپاس در خودروهای شاسی بلند آفرودی است.
در قسمت پایین سپر جلو و پشتی، صفحه نقرهای رنگی به چشم میخورد.
به طور کلی، طراحی سانگ یانگ تورس جذاب و قدرتمند است، از نظر اندازه، تورس ما بین دو خودروی کوراندو و رکستون قرار میگیرد.
تورس ظاهری خشن و آفرودی دارد که الهاماتی از برخی آفرودرهای محبوب در آن دیده میشود.
بهعنوانمثال، در قسمت جلویی تورس جلوپنجرهای به سبک جیپ با شش خط عمودی دیده میشود که توسط چراغهای LED باریکی احاطه شده است.
خطوط پویای روی کاپوت، ورودیهای هوای بزرگ تزئینی و صفحه محافظ آلومینیومی مانند هم از دیگر ویژگیهای این قسمت هستند.
در پروفیل جانبی تورس میتوان گلگیرهای برجسته، رینگهای آلیاژی بزرگ تا ۲۰ اینچی، یک محفظه اشیاء سفارشی مشابه لندروور دیفندر روی ستون C و پله رکابهای سفارشی را دید.
در عقب، روی درب صندوق یک برجستگی شبیه کاور چرخ زاپاس کار شده که به شاسیبلندهای آفرودی قدیمی اشاره دارد. چراغهای LED عقب تورس نیز یادآور فورد اکسپلورر هستند و روی سپر عقب هم مثل جلو یک صفحه محافظ کار شده است.

طراحی کابین
طراحی داخلی سانگ یانگ تورس نیز از قابلیت ها و جذابیت های خاصی برخوردار است. پس از نشستن در صندلی راننده، شاهد قرار گرفتن در یک فضای مدرن و پیشرفته هستیم. طراحی صفحه فرمان نیز بسیار جالب است و به گونه ای است که ما را به یاد قرار گرفتن در فضای بازی های کنسولی می اندازد. جلوآمپر خودروی تورس، مجهز به یک صفحه نمایش دیجیتالی برای کنترل و مدیریت انواع مختلف اطلاعات خودرو است. در قسمت میانی داشبورد نیز یک صفحه نمایش لمسی برای سیستم اطلاعات سرگرمی و رسانه ای قرار دارد.
همچنین در پایین داشبورد نیز یک پنل لمسی دیگر برای تنظیمات مربوط به سیستم تهویه قرار گرفته است. همچنین، فرمان این خودرو از دو طرف کات خورده و با وجود داشتن ابعاد نسبتا بزرگ، به شکلی خوش دست طراحی شده است.
این خودرو بسته به تیپ از تجهیزاتی مثل نورپردازی داخلی، شش بلندگو، چهار پورت USB، تهویه صندلیهای جلو، هفت ایربگ و تعداد زیادی سیستمهای کمکراننده بهره میبرد.
صندوق بار تورس ۷۰۳ لیتر فضا دارد که با خواباندن صندلیهای عقب این رقم به ۱۶۶۲ لیتر افزایش پیدا میکند.
سانگ یانگ تورس در بازار ایران
در کل، داخلی سانگ یانگ تورس با طراحی پیشرفته و جذابیت های خاص خود، نشان می دهد که سازندگان این خودرو در نظر داشته اند تا یک فضای رانندگی مناسب و خوشایند را به کاربران خود ارائه دهند.
همه ویژگیهایی که در مورد سانگ یانگ تورس ذکر شد، این امکان را فراهم میکند تا یک کابین مدرن و کاربردی را در این خودرو داشته باشیم. از صفحه نمایشهای لمسی تا دکمههای کنترل تهویه و فضای بزرگ داخلی، تمام ویژگیها در کنار هم به کاربران این خودرو امکاناتی مدرن و جذاب را ارائه میدهند.
به نظر می رسد که سبک طراحی کابین در سانگ یانگ تورس در برخی جنبه ها شبیه به طراحی کابین در محصولات جدید جگوار لندرور است.
تریم داخلی نسخه های وارداتی سانگ یانگ تورس با تم رنگی زیبا و دلنشین طراحی شده است.
بسته به تریم انتخابی، سانگ یانگ تورس در بازار جهانی امکاناتی نظیر شش اسپیکر، سردکن صندلی های جلو، نورپردازی داخلی، چهار ورودی USB، ترمز پارک برقی، هفت کیسه هوا و یکسری از آپشن های ایمنی دیگر را دارد.

نام جدید سانگ یانگ چیست؟
بله، صحیح است. در سال ۲۰۲۰، گروه KG به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در کره جنوبی، بخش بیشتری از اموال سانگ یانگ را خریداری کرد و شرکت را به نام KG Mobility تغییر داد. این خرید با هدف نجات شرکت سانگ یانگ از وضعیت مالی نامطلوب انجام شد.
مشخصات فنی سانگ یانگ تورس
نسخه وارداتی و مورد تست تورس مجهز به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو T-GDI است که قبلا در خودروهایی مانند کوراندو و تیوولی اسپشیال پلاس مشاهده شده است.
موتور ۱.۵ لیتری توربو T-GDI سانگ یانگ تورس دارای توانی با نهایت قدرت ۱۶۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۸۰ نیوتن متر است و انتقال قدرت به چهار چرخ از طریق جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک انجام میشود.
طول، عرض و ارتفاع سانگ یانگ تورس برابر است با ۴۷۰۰×۱۸۹۰×۱۷۲۰ میلیمتر و فاصله بین دو محور آن نیز ۲۶۸۰ میلیمتر اعلام شد.
حجم صندوق عقب این کراس اوور کرهای ۷۰۳ لیتر اندازهگیری شد که از بسیاری از خودروهای هم کلاس خود بالاتر است. برای نمونه، حجم محفظه بار کیا اسپورتیج جدید (۵۴۳ لیتر)، ۳۰% از تورس کمتر است.
جای بار سانگ یانگ تورس در صورت خواباندن صندلیهای ردیف دوم تا ۱۶۶۲ هم افزایش پیدا میکند. جالب است بدانیم که زاویه پشتی ردیف دوم صندلیها را میتوان با استفاده از اهرمی، تغییر داد تا راحتی سرنشینان افزایش پیدا کند.
طبق اطلاعات رسمی سانگ یانگ، تورس مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ است. این موتور چهار سیلندر در خودروهایی مانند سانگ یانگ کوراندو و تیوولی اسپشیال توربو هم وجود دارد.
موتور تورس قادر است 168 اسب بخار در میان دورهای ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ نیرو تولید کند. گشتاور خروجی این موتور نیز به ۲۸۰ نیوتنمتر میرسد که در بین دورهای ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ در دسترس راننده قرار دارد. گشتاور این موتور در تیوولی اسپشیال توربو ۲۰ نیوتنمتر کمتر است.
گیربکس سانگ یانگ تورس
قدرت و گشتاور موتور سانگ یانگ تورس توسط گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو یا چهار چرخ (بستهبه مدل خودرو) منتقل میشود. نکته قوت تورس هم در میان چینیهای بازار همین گیربکس اتوماتیک است. چرا که خبری از لرزشها و تکانهای گیربکسهای DCT در آن نیست. ضمن اینکه راننده با بهرهگیری از شیفترهای پشت فرمان میتواند مستقیماً در تعویض دندههای این کراس اوور دخالت کند.
وزن تورس در نسخه تک دیفرانسیل ۱۵۲۰ کیلوگرم است. اما در نسخه چهار چرخ متحرک این میزان به ۱۶۱۰ کیلوگرم میرسد که ۷۰ کیلوگرم کمتر از مدل کوراندو پرمیوم است.
سانگ یانگ تورس یک نسخه الکتریکی هم دارد که باتریهای آن توسط BYD چین تولید میشود. البته مشخص نیست نورا موتور پارس واردات این نسخه را هم در سر دارد یا خیر.

فضای داخلی سانگ یانگ تورس
پیش روی راننده یک نمایشگر لمسی ۹ اینچی وجود دارد که بخش اطلاعات و سرگرمی را میتوان در آن یافت. اما در زیر این مانیتور لمسی، یک صفحه نمایش ۸ اینچی هم برای کنترلهای تهویه مطبوع قرار دارد.
این در حالیست که سهم راننده، یک کلاستر ۱۲.۵ اینچی سه بخشی با نمایشگر سرعت دیجیتالی و نشاندهنده دنده در کنار یک صفحه نمایش رنگی کوچک است.
براساس اطلاعات رسمی نورا موتور پارس، سانگ یانگ تورس مجهز به چراغهای LED، آیینههای جانبی برقی گرمکندار، سانروف برقی دو حالته، رینگهای ۱۸ اینچی، صندوق عقب برقی، صندلی برقی راننده، فرمان برقی گرمکندار، تهویه مطبوع دو نقطهای، ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سنسورهای جلو و عقب، شارژر وایرلس تلفن همراه و سنسور باران است.
در بخش آپشنهای ایمنی هم میتوان از سامانههای کنترل پایداری و کشش، رادار خطی، هشدار حرکت در بین خطوط، سامانههای تشخیص خودرو جلویی، نوربالا هوشمند، هشدار خوابآلودگی راننده، هشدار فاصله ایمنی با خودرو جلویی و هشدار نقاط کور نام برد.
سیستمهایی نظیر ضد واژگونی خودرو، کروز کنترل تطبیقی، کنترل حرکت در سربالاییها و سرازیریها، ایربگ راننده و سرنشین کناری و ایربگ زانو هم در این کراس اوور کرهای مشاهده میشوند.
ایمنی سانگ یانگ تورس
تورس در تست تصادف KNCAP مرکز تست تصادف کره جنوبی ۳ ستاره ایمنی را بدست آورد.
تورس همچنین در آزمونهای ایمنی سرنشینان و سامانههای پیشگیری از تصادف هم به ترتیب ۴ و ۳ ستاره ایمنی کسب کرد. فیلم تست تصادف سانگ یانگ تورس را در ادامه میتوانید تماشا کنید.
قیمت سانگ یانگ تورس
تورس در بازار خودرو کره جنوبی حدوداً ۲۶.۶۰۰ دلار قیمت دارد. براساس نرخ تبدیل ارز ۵۴.۱۰۰ تومانی امروز این رقم برابر با ۱.۴۳۹.۰۶۰.۰۰۰ تومان است.
یعنی باید انتظار آن را داشت که نورا موتور پارس این کراس اوور کرهای را در محدوده قیمتی سه میلیارد تا سه و نیم میلیارد تومان در بازار ایران بفروشد.
تجهیزات فنی و پیشرانه کابین سانگ یانگ تورس
تنها پیشرانه بنزینی برای تورس، ۱.۵ لیتر توربوشارژ با قدرت 168 اسب بخار و گشتاور ۲۸۰ نیوتنمتر است. این مدل با سیستم دو دیفرانسیل و گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته عرضه میشود. براین اساس، سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۹.۵ تا ۱۰ ثانیه با میانگین مصرف سوخت ۹ لیتر در صد کیلومتر برای تورس وجود دارد.

امکانات رفاهی و ایمنی سانگ یانگ تورس
مهمترین تجهیزات جانبی شاسیبلند جدید سانگیانگ عبارتند از فرمان چرمی با گرمکن، ورودی USB با شارژر جلو و عقب، شارژر بیسیم در جلو، سیستم کمکی انحراف از خطوط، سه حالته رانندگی و عملکرد گیربکس اسپرت، نرمال، آرام (Comfort)، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، سیستم کروز کنترل تطبیقی ACC، دو کانال تهویه گرمایشی و سرمایشی اتوماتیک، سیستم ضد واژگونی خودرو ARP، سیستم کمکی شروع به حرکت در سربالایی و سرپایینی (HSA و HDC)، حسگر جلو و عقب، دوربین پارک، کنترل هرزگردی (TCS)، ورود و استارت بدون کلید (Keyless)، دو کیسه هوا برای سرنشین جلو و دو کیسه هوای جانبی، آینه های جانبی برقی تاشو مجهز به چراغ راهنما و گرمکن با قابلیت باز و بسته شدن اتوماتیک، سانروف و رینگ ۱۸ اینچ.
سانگ یانگ تورس بازار ایران دارای امکانات زیر است:
- پدال شیفتر
- گیربکس 3 حالته (نرمال، اسپرت، کامفورت)
- چراغ جلو و عقب از نوع LED
- چراغ مه شکن از نوع LED
- چراغ دیلایت / اتولایت
- آینه جانبی تاشو برقی با گرمکن
- سنسور باران
- برف پاک کن جلو با سنسور تنظیم سرعت
- برف پاک کن عقب با سنسور زمان عملکرد
- سانروف برقی دوحالته با تشخیص مانع
- فرمان با روکش چرم و گرمکن
- فرمان برقی 3 حالته (کامفورت، وینتر، اسپرت)
- رینگ 18 اینچی دو رنگ
- مانیتور 9 اینچی لمسی
- صفحه کیلومتر تمام دیجتال با نمایشگر 12.5 اینچی
- صندوق برقی هوشمند
- قابلیت پشتیبانی اندروید اتو و اپل کارپلی
- گرمکن صندلیهای جلو و عقب
- سردکن صندلیهای جلو
- صندلی 8 حالته برقی راننده
- درگاه USB در ردیف جلو و عقب
- شارژر وایرلس
- تهویه اتوماتیک دوکاناله
- ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- آینه عقب الکتروکرومیک
- لاستیک زاپاس فول سایز
- کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده در ردیف جلو
- سیستم ضدسرقت ایموبلایزر
- سیستم هشداردهنده موانع جلو و عقب
- سیستم کنترل کشش (TCS)
- سیستم کنترل پایداری (ESP)
- سیستم ترمز ضدقفل (AEBS)
- سیستم هشدار حرکت بین خطوط (LDWS)
- سیستم نگهداشتن خودرو بین خطوط (LKAS)
- سیستم نوربالا اتومات (HBA)
- سیستم تشخیص حرکت خودرو جلویی (FVSA)
- سیستم هشدار خوابآلودگی راننده (DAA)
- سیستم هشدار فاصله ایمنی با خودرو جلویی (SDA)
- سیستم کروز کنترل هوشمند (ACC)
- سیستم ضدواژگونی خودرو (ARP)
- سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HSA)
- سیستم کنترل سرعت در سرازیری (HDC)
- سیستم کنترل فشار باد تایر (TPMS)
مشخصات فنی سانگ یانگ تورس
نوع موتور: 1.5 لیتری توربو یورو6
گیربکس : 6 دنده تیپ ترونیک
قدرت : 163 اسب بخار
گشتاور: 280 نیوتن متر
سرعت: 191 کیلومتربرساعت
ابعاد و اندازههای سانگ یانگ تورس
طول: 4700 میلیمتر
عرض : 1890 میلیمتر
ارتفاع : 1720 میلیمتر
فاصله محوری : 2680 میلیمتر
وزن تقریبی : 1610 کیلوگرم
کشندگی تریلر تا 1500 کیلوگرم
حجم باک 50 لیتر